אודותיי

ד"ר איויה שלח

ד"ר איויה שלח,  מטפלת בפסיכודרמה, מומחית בהפרעות אכילה. עוסקת בטיפול אינדיבידואלי, זוגי ומשפחתי, מומחית בהפרעות אכילה. 

דר' שלח, בעלת קליניקה פרטית בתל אביב.מתמחה מזה כ- 15 שנים בטיפול וליווי מבוגרים, מתבגרים ומשפחותיהם, המתמודדים עם הפרעת אכילה כמו גם עם השמנה והשמנה חולנית. במסגרת עבודתה במחלקה הפסיכאטרית במרכז הרפואי לילדים ע"ש שניידר, מטפלת ומלווה, את המתבגרים והוריהם בתהליך האשפוז כמו גם במסגרת טיפול יום. בנוסף היא מקיימת במחלקה קבוצות טיפול להורים ולמתבגרים במסגרת תוכנית ייחודית להתערבות והערכה לניתוח בריאטרי. ד"ר שלח משמשת גם כמדריכה אחראית על צוות המטפלים בהבעה ויצירה המטפלים בבית החולים במחלקות השונות. במקביל לעבודתה בביה"ח שניידר ד"ר שלח איויה היא מרצה ומשמשת כחלק מסגל ההוראה ללימודי תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה במכללת סמינר הקיבוצים ועוסקת בהדרכת הסטודנטים. 

לד"ר איויה ניסיון מחקרי מקיף בהפרעות אכילה ובהשפעותיהם של ניתוחים בריאטריים על מתבגרים ובאמתחתה פרסומים אקדמאיים והשתתפות בכנסים מקצועיים. 

בהיותה עוסקת בטיפול זוגי ומשפחתי, ד"ר איויה שמה דגש על הראייה המערכתית של כל פרט במשפחה או בזוג, ושמה דגש על ראיה מערכתית ממוקדת שינוי. ד"ר איויה שלח משלבת כלים מולטי-דיסיפלינריים מעולם הטיפול הפסיכודרמטי והטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי, תוך עבודה על התמודדות פרקטית בחיי היום יום. לד"ר שלח ניסיון רב ומקיף בניהול מקרים של הפרעת אכילה ועבודה עם צוות רב מקצועי שכולל בין השאר דיאטנית ופסיכיאטר במקרה הצורך.

בעלת תואר L.L.B מטעם אוניברסיטת ESSEX; בעלת תואר שני (בהצטיינות) בטיפול בהבעה וביצירה בהתמקדות בפסיכודרמה מטעם אוניברסיטת חיפה ובעלת תואר דוקטור (PhD) מטעם הפקולטה לרווחה ובריאות חיפה בנושא ניתוחים בריאטרים.  ד"ר איויה בוגרת התוכנית ללימודי טיפול זוגי ומשפחתי "מכון שינוי" ומומחית להפרעות אכילה מטעם אוניברסיטת בר אילן וחברה בעמותה הישראלית להפרעות אכילה.   

אני המאמין…

אני רואה את הטיפול הרגשי הזוגי והמשפחתי בראש ובראשונה כהזדמנות למפגש. המפגש הוא הזדמנות של האדם להיפגש עם דמות טיפולית איתה ניתן לחלוק רגשות, מצוקות, בעיות ושאיפות לשינוי בסביבה בטוחה מקבלת ואמפאטית. דרך הסיפור של האדם בטיפול, הוא נותן לי את הזכות להכיר אותו, את עולמו ולראות את העולם מנקודת מבטו. אני מאמינה, שדרך חשיפה איטית והדרגתית של עולמו הרגשי של האדם והבנה עמוקה של סיפורו האישי והחוויות של עצמו ועל חייו, נולדת האפשרות להרחיב את החשיבה ותפיסת העולם ובכך גם לשנות חלקים מהסיפור. 

פירסומים:

Shlomit Chasid, Evia Shellac, Vardit Kazav, Naftali Schwarz. (2012). "Separately Together": Separation-Individuation Processes in Twins from the Dyadic Therapy Perspective, Academic Journal of Creative Art Therapies, 2. (2), University of Haifa.

Klomek A, Lev-Wiesel R, Shellac E, Hadas A, Berger U, Fenning S et al (2015) The relationship between self-injurious behavior and self-disclosure in adolescents with eating disorders. Eat Weight Disord 20(1):43–48. 

דילוג לתוכן